Aktuellt

After Work med multiarts-performance

Torsdag den 7 februari kl 17.00–19.00, Saab Art Gallery. Konstnär, Johan Gustavsson kåserar kring sina olika målningar på medtaget staffli, musicerar och läser lyrik. I en bubbla av multikonst kan allt hända och vi får uppleva en stark känsla av oförutsägbarhet som också har en påfallande effekt på själen. Mingelmat och dryck till självkostnadspris. Anmälan till Margaretha Gustavsson, tel 013-15 25 14, margaretha.gustavsson@dockebo.se senast den 1 februari.

Årsmöte

Välkommen på årsmöte fredag den 22 mars kl 18.00 till Flygvapenmuseum, Linköping. Vi börjar med årsmöte för att sedan få en guidad visning. Därefter serveras supé. Pris: 300 kr. Dryck tillkommer. (endast guidad visning 80 kr)
Anmälan till Maria Göransdotter, maria.goransdotter@saabgroup.com, tel 073-418 37 76 senast den 10 mars.

Föreläsning

Konstskatter i Finland

Tisdag den 9 april kl 18.00, Saab Art Gallery. Kulturhistoriker Ola Olsson föreläser om Finländska konstskatter. Pris: 100 kr för föreläsning och förtäring. Pris: 70 kr för endast föreläsning.
Anmälan till Margaretha Gustavsson, tel 013-15 25 14, margaretha.gustavsson@dockebo.se senast den 5 april.

Resor

Finländska konstskatter den 6–10 juni.

I försommarens skiraste grönska gör vi en resa till det inre av Finland. Från Åbo reser vi via Tavastehus och Tammerfors genom landskapen Egentliga Finland, Tavastland och Birkaland till familjen Serlachius högklassiga konstcentrum i Mänttä (ett finskt Louisiana i granskogen). Med på resan är vår guide, konstvetaren Sandra Lindblom.

Här finns all information om resan

Anmälan till: info@mejtresor.se tel 070-422 01 74.

Workshop i färg-grafik

Cecilia Uhlin utbildad bildkonstnär/grafiker på Kungliga Konsthögskolan leder kursen. Inga förkunskaper behövs. Du får rista bilder i plåtar och sedan trycka dessa på traditionellt vis med olika färger på grafikpapper. Allt material och fika ingår. Datum: 27/4 Tid: kl 11–16 Pris: 700 kr/person Plats: Solberga Nykil Anmälan senast den 1/4 till: uhlin.cecilia@gmail.com.

Målarkurs

Hans och Anna-Katarina Hermansson båda kända Östgötakonstnärer anordnar målarkurs. Det mest elementära om färg, form och komposition. landskap. Datum: 4–5 maj. Tid: kl 9.00–16.00 Pris: 1000 kr/person Plats Hultekils skola, Västra Harg. Anmälan till hanshe@gmail.com tel. 0142-270 09

Medlemmarnas utställning

Saabs Konstförening arrangerar årligen en utställning med Konstföreningens medlemmar. Tid 9–26 maj. För frågor och anmälan kontakta eva.engstrom@saabgroup.com tel 073-418 34 06

 Känner du någon som vill bli medlem?

Kontakta Margareta Samuelsson, 0734-181452 eller margareta.e.samuelsson@saabgroup.com.

Avgift 40 kr/person och månad. Minsta medlemstid enligt våra stadgar är 1 år.

Är du redan medlem kan du värva tre nya medlemmar och du får en månadsvinst.

Att vara med i Saabs Konstförening är ett trevligt sätt att uppleva konst och kunna köpa konst till mycket bra pris. Du som går i pension eller slutar på Saab är mycket välkommen att vara kvar som årsbetalande medlem. Avgiften är 480 kr per år. Meddela oss din hemadress, telefon och e-mailadress så att vi kan skicka program och meddelande om ev. vinst.


Nyhetsbrev

Vill du ha nyhetsbrev från Saabs Konstförening vänligen skicka din e-postadress till margareta.e.samuelsson@saabgroup.com

Vi finns på Facebook och Instagram


Årsbetalande!

Medlemsavgiften betalas in på Bankgiro 625-8537


OBS!

Du som går i pension eller slutar på Saab är mycket välkommen att vara kvar som årsbetalande medlem. Meddela oss din hemadress och e-mailadress så att vi kan skicka program och meddelande om eventuell vinst.


Nyss!